середа, 4 січня 2017 р.

Звіт про тиждень англійської мови

     
Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 22.11.2016 № 1/9-614 «Про проведення всеукраїнського «Тижня англійської мови» та листа Департаменту освіти та науки України від 29.11.2016 № 7568/0/211-16 «Про проведення всеукраїнського «Тижня англійської мови», наказу відділу освіти Покровської РДА № 364 від 01.12.2016 року «Про проведення Тижня англійської мови» у рамках заходів, присвячених офіційному закриттю Року англійської мови в Україні та з метою збереження і розвитку  індивідуального потенціалу України, формування інтересу учнів до навчальних предметів, стимулювання до роздумів, активного
пошуку, дослідження, самостійного опрацювання додаткових інформаційних джерел, підтримки талановитої молоді та творчої праці педагогів, виявлення обдарувань серед підростаючого покоління в школі з 12 по 16 грудня 2016 року було організовано та проведено Тиждень англійської мови  вчителями Пахолко Л.А., Микуліною С.М., Тимощенко Н.Ю., Ничипоренко Т.В.
Головне завдання: викликати бажання та зацікавленість вивчати іноземні мови, розвивати зв’язне мовлення учнів, розширювати кругозір учнів, створювати умови для самостійної роботи, виховувати любов до рідної мови, підвищувати інтерес та розвивати розумову діяльність учнів під час вивчення іноземної мови шляхом залучення до різноманітних форм навчання, вдосконалення, узагальнення та перевірки знань (інтелектуальні ігри, кросворди, загадки, вірші, конкурси, розповіді-повідомлення, діалоги, подорожі, вікторини),
Тиждень розпочався з  оголошення, під час якого ЗДНВР Пахолко Л. А. та вчителі англійської мови ознайомили учнів школи  із планом проведення та завданнями Тижня.

     Перед початком предметного Тижня кожен клас отримав завдання прийняти участь у конкурсі на кращу ілюстрацію до творів видатних англійських письменників. Наприкінці тижня оголошено переможців конкурсу. Враховувалися художнє оформлення, зміст та якість виконання. Найактивнішими учасниками виявилися учні 2-А, 5-Б, 9-А, 9-Б, 10-Б класів.
     14 грудня було оголошено Днем англійської мови у школі. У цей день учні були залучені до змагання  на кращого знавця англійської мови, усного журналу, присвяченого пам’яті видатного англійського письменника та драматурга В.Шекспіра. Учні переглянули відеопрезентацію і познайомились із життям та творчими періодами Вільяма Шекспіра, відвідали Стретфорд- на-Ейвоні з його визначними Шекспірівськими місцями та притаманною англійською атмосферою, дізналися багато цікавого про театр епохи Ренесансу, про відомий театр «The Globe». Учні відповідали на запитання вікторини та обговорювали крилаті вислови поета. Молодші школярі розгадували кросворди, загадки, пазли, розучували пісні, сонети та вірші.
Були проведені такі заходи:
  • Мультимедійний урок «Romeo and Juliet» 2-3 кл.
  • Шекспіріада «Let’s read Shakespear in original and translation» 8-11 кл.
  • Вікторина «The Most Intelligent»  
  • Усний журнал «W.Shakespear’s Days» 1 -11 кл.
  • Віртуальна подорож «Travelling to W. Shakespear’s times» 6-7 кл.
  • Творчий конкурс на кращу ілюстрацію до творів видатних англійських письменників. 1-11 кл.
  • День театру (інсценізація фрагментів творів В. Шекспіра) 5 кл.
     Таким чином, ми можемо спостерігати зміцнення між предметних зв’язків (з історією, географією, малюванням, музикою). Конкурси, що проводилися протягом тижня, дали змогу всім бажаючим учням проявити себе. Навіть сором’язливі й не дуже активні учні заохотились до участі й виявили свої таланти в різних сферах.
      Тиждень закінчився 16 грудня англійським чаюванням  об 11 годині для педагогічних працівників та шкільною лінійкою, де було нагороджено найактивніших учасників.
Проведення тижня іноземної мови дало змогу повторити, закріпити і розширити знання учнів з іноземної мови, дізнатися більше про культуру, традиції та звичаї країни, мова якої вивчається. В ході проведення заходів були залучені учні 1-11 класів. 

Фотозвіт додається (Додаток 1)

Немає коментарів:

Дописати коментар