понеділок, 22 листопада 2021 р.

Звіт про проведення тижня математики


Тиждень математики в КЗО «Покровська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2»  проходив з
15.11 по 19.11.2021 , девізом якого були слова Блеза Паскаля:  « Предмет математики настільки серйозний, що корисно не втрачати можливостей зробити його цікавим» . Завданням тижня було підвищити інтерес учнів до навчальної діяльності, до пізнання дійсності та самих себе, а також вихованню самодисципліни та самоорганізації. Впродовж тижня використовувались різні прийоми і форми організації урочної та позаурочної діяльності учнів, які забезпечували підвищення мотивації та пізнавального інтересу учнів, сприяли розкриттю внутрішнього їхнього потенціалу. 

 Перший день  учні 5-11 класів брали участь у випуску стінних газет з математики  «Математика – зліва, математика - справа»А учні 9 класу мали змогу прийняти участь у грі «Золоті монети» та  заході: математичні пазли «Математика проти…» (до всесвітнього дня проти паління).                                                                         

Учні 6 класів взяли участь у математичному турнірі  « Мовою цифр» . Для учнів 7 класів  був проведений математичний квест «Подорож математичною країною». Метою гри було активізувати пізнавальну діяльність учнів, поглибити їх знання з математики, стимулювати активну творчу роботу школярів, розвивати логічне мислення, кмітливість, уміння діяти в нестандартних ситуаціях, виховувати цілеспрямованість. Такі змагання виховують в учнів толерантне ставлення один до одного, вміння працювати в команді, вміння демонструвати багатство і красу світу математики.                                                                             



            
Для учнів 5,7,9 класів була представлена мультимедійна презентація про «Цікаві факти з життя математиків» та усний журнал « Календар ювілейних дат видатних математиків у 2021 році». Учні отримали задоволення від побаченого.

Усний журнал « Навіщо вчити математику?»  для учнів 11 класу, а також вони взяли участь у математичному КВК. Захід пройшов цікаво. Діти продемонстрували активність, кмітливість, взаємопідтримку. В турнірі перемогла дружба.

 Учні 8х класів взяли активну участь у « Веселій математичній вікторині» .                                                                                                                                 


 Учні 5 класу змагалися у віртуальній грі « Граймо з математикою»     

 До участі в тижні математики намагалася залучити учнів усіх класів. Щоб цього досягти, крім загальних  заходів  проводилися тематичні ігри і конкурси в кожному класі. Кожен захід вирізнявся оригінальністю проведення, цікавим та актуальним змістом, інформаційною насиченістю, відповідав навчально-пізнавальним, розвиваючим та виховним цілям організації освітнього процесу в закладі.

  Тиждень математики посприяв розвитку логічного мислення, розширення наукового світогляду, переконав вихованців що цей «сухий» предмет може бути цікавим і потрібним.

Немає коментарів:

Дописати коментар