пʼятниця, 15 листопада 2019 р.

Тиждень української писемності та мови


Звіт щодо проведеного Тижня української писемності та мови
З 11 по 15 листопада в КЗО «Покровська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2» проводився Тиждень української писемності та мови. Учні мали змогу поринути в багатий світ краси рідної мови й усвідомити, що це не просто засіб комунікації, а головне джерело патріотичних почуттів, рецептор духовно-емоційної сфери людини.
        Упродовж тижня відбувалися найрізноманітніші заходи. Усі вони присвячені темі писемності та грамотності. Розпочався тиждень з інформаційної рубрики «З історії виникнення писемності». Було організовано виставки стіннівок, плакатів, малюнків, тематичних стендів.
        Порадував креативними рішеннями дітей конкурс малюнків на лінгвістичну тему (5-А кл.). Найкращі малюнки були Штепи Івана, Ничипоренка Дмитра та Джеран Маргарити. 5-Б клас відправився в подорож країною Мовландією.

 11-класники писали диктант національної єдності «Від бересту до «цифри».
         У рамках тижня був проведений І етап  конкурсів: ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. У ІІ етапі представляти школу будуть такі учні: Ганжа Матвій, Ходарченко Дар′я, Тимощенко Ангеліна, Артеменко Єгор, Коломоєць Діана, Аванісова Аміна, Вітлянчук Кирил, Северин Ксенія,  Дурденко Анна.

Немає коментарів:

Дописати коментар